https://mapix.hu/wp-content/uploads/2018/12/video.png

Névjegyed a videód

Szerző: mapix

 

Kétségtelen, hogy az ünnepi időszak minden vállalkozás számára eredményes. Egy kutatás szerint a fogyasztók 56%-át befolyásolták a social media-ban megjelenő brand videók és ezáltal hatással voltak a vásárlási döntésre is. Hiszen az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a fogyasztók egy új termékről vagy márkáról értesüljenek: a videós hirdetések alkalmazása.  

 

Nemrég olvastuk egy cikkben az alábbi gondolatot: “A filmkészítés olyan, mint a foci meg a marketing: ehhez is ért mindenki.”. Ez megalapozta a napunkat, úgyhogy összeszedtünk nektek pár (pontosabban két pár 🙂 ) filmkészítési alapelvet, amit érdemes figyelembe venni a nagy karácsonyi készülődésben.

#1

Itt az ünnep a nyakunkon, mindenki eszeveszetten készülődik a karácsonyra, egy szabad perce sincs az embernek. Ezért fontos az, hogy a videód nyitóképe olyan legyen, ami a néző retinájába ég akár a piros lámpánál várakozva. Ha megfogod a nyitóképpel, akkor veled marad több mint 8 másodpercig. A Microsoft egyik kutatása szerint ennyi időre lehet lekötni egy átlag médiafogyasztó figyelmét.

Tehát a lényeg: a videód legyen rövid, hiszen úgy érhetsz csak célba, ha kevesebb, mint fél percben tudatosítod a fogyasztóban a konklúziót. A részleteket pedig úgyis megtalálja a weboldaladon.

#2

Látvány-faktor, azaz jó zene, nagy feliratok, közeli felvételek (influencerekkel, hogy emeld a hitelességi-tétedet). Ez a nyerő kombináció, ami mindent újra visz az online térben. A film végére egy extrém méretű logó, egy call to action gomb és már kész is vagy! Ja, és még valami: a Nielsen egyik felmérése szerint az online filmes kampányok sikere 60-70%-ban a képi merészségen múlik. Ha bátor vagy, a termékedet is megjegyzik. Figyeld a trendeket, inspirálódj, vegyél egy nagy levegőt és valósítsd meg, amire NEM-et mondanál egy átlagos napon.

#3

Gondoltad volna, hogy a narráció újra a csúcson lesz? Közel háromszor magasabb ugyanis azoknak az online filmeknek a nézettsége, ahol hang is van. Ha a költséghatékonyságot is szem előtt tartod, válassz egy ismeretlen, de jól képzett hangot, aztán hátradőlve várhatod, hogy berobban az üzlet.

#4

Van még valami, ami örökérvényű: ez pedig az érzelmekre való hatás. Bármi legyen a termék vagy szolgáltatás, érzelmekkel add el és nyertél. A technikai eszközöket meg kell próbálni emberi alakkal felruházni, és olyan történetekbe ágyazni, amelyek érzelmeket – néha még könnyeket is – váltanak ki. Ha ehhez még az őszinteséget és egyértelműséget is tudod hozni (mind a sztoriban, mind a vége-üzenetben), akkor semmi sem állíthatja meg a filmedet!

 

Forrás: Forbes
mapixNévjegyed a videód