https://mapix.hu/wp-content/uploads/2018/03/csigaház-egyesület.png

Csigaház Egyesület

Szerző: s303ds_5w6t50dv

Tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, ezért a tőlünk telhető módon próbálunk a legtöbbet tenni azért, hogy jobbá tegyük a világot mely körülvesz minket. Hiszünk abban, hogy a szeretet és az odafigyelés sok mindent megváltoztat. Az alábbi arculat ennek tudatában jött létre, hogy mi is támogathassuk ezt a küldetést, melyért szívvel-lélekkel küzdenek a Csigaházban dolgozók nap mint nap.

Csigaház – Értelmileg Akadályozottak és Segítőik Egyesülete – A kibeszélő blog

Egy kicsit az Egyesületről

Csigaház: ” Engedjétek meg, hogy egy, A kis hercegből vett idézettel kezdjem a bemutatkozásunkat.

„-Itt a sivatagban olyan egyedül van az ember.
-Nincs kevésbé egyedül az emberek közt sem.”

Mikor egy családba a kisbaba fogyatékossággal érkezik a szülők, nagyszülők, testvérek is ez az „egyedül maradtam, kiközösített a természet” érzést élik meg. Majd lassan megtanulják elfogadni az új élet helyzetet, szép lassan megismerik gyermekeik segítségével a tiszta, őszinte szeretetet.

Ahogy cseperednek a gyermekek, bölcsibe, oviba, majd iskolába járnak, és nem csak ők, családtagjaik is új barátságokat kötnek. Már nincsenek egyedül!

Így alakult ki a mi kis baráti társaságunk, majd az egyesületünk. Célunk gyermekeink integrálása az egészséges társadalomba, kulturális, sport programok, baráti összejövetelek szervezése. Nem csak a srácok, de a szülők, segítők és barátok részére is.

Gyerkőceink segítséggel vezetik a háztartást, főznek, takarítanak, kertészkednek. Sok kirándulást, szabadidős programot szervezünk nekik. Rendszeresen részt vesznek a Magyar Parasport Szövetség, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség, az MLSZ által szervezett sport programokban.

Gyógypedagógiai vonalon tevékenykedő támogatóink segítségével alapítottunk egy kis lakó közösséget. Hétfő reggeltől péntek délutánig Jász-Nagykun-Szolnok Megye Tiszaföldvár-Homok községében, gyönyörű környezetben működik albérletünk.”

s303ds_5w6t50dvCsigaház Egyesület